Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018 20:01

Ημερίδα του Οδοντιατρικού Συλλόγου στην Κυπαρισσία: «Η αναισθησία στο οδοντιατρείο για μικρούς και μεγάλους ασθενείς»

Ημερίδα του Οδοντιατρικού Συλλόγου στην Κυπαρισσία: «Η αναισθησία στο οδοντιατρείο για μικρούς και μεγάλους ασθενείς»

Ημερίδα με θέμα «Η αναισθησία στο οδοντιατρείο για μικρούς και μεγάλους ασθενείς» διοργανώνουν αύριο Κυριακή στην Κυπαρισσία, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου, οι Οδοντιατρικοί Σύλλογοι Μεσσηνίας και Ηλείας.

Οι εργασίες ξεκινούν στις 9.30 το πρωί με διδάσκοντες τους Νικόλα Νταμπαράκη, αναπληρωτή καθηγητή Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), και Κωσνταντίνου Αραποστάθη, επίκουρο καθηγητή Παιδοδοντιατρικής ΑΠΘ.

Σε κοινό μήνυμά τους οι πρόεδροι των δύο συλλόγων, Μεσσηνίας Τζίνα Θεοδωροπούλου και Ηλείας Αλέκος Γαλανόπουλος, αναφέρουν ότι η συνεργασία τους σηματοδοτεί μία προσπάθεια αποκέντρωσης και ενίσχυσης και άλλων πόλεων και όχι μόνο τις πρωτεύουσες των νομών.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα από τις 9 έως τις 9.30 το πρωί θα γίνονται οι εγγραφές και οι συμμετέχοντες θα παραλαμβάνουν το έντυπο υλικό.

Τα θέματα τα οποία θα αναπτύξουν οι διδάσκοντες καθηγητές είναι τα εξής: α) Διαμόρφωση συνεργασίας παιδιού για την χορήγηση τοπικής αναισθησίας. β) Η τοπική αναισθησία στα παιδιά (σκευάσματα, τεχνικές, ενδείξεις, δοσολογία, συμβάματα). γ) Τοξικές και ανεπιθύμητες δράσεις των τοπικών αναισθητικών. δ) Ειδικοί ασθενείς και τοπική αναισθησία.

Θα χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.